Ferrari LaFerrari is aangekomen in Belgie!

Ferrari LaFerrari is aangekomen in België!
All I want for Christmas is you…

Na Monaco is het uiteraard aan België om de eerste productie-exemplaren van de 916 pk sterke LaFerrari te leveren. Gezien de grote hoeveelheid officiële dealers in ons klein Belgenlandje begrijpen we perfect het enthousiasme vanuit Maranello, zeker omdat ook het Koningshuis een kleine voorkeur heeft voor Italiaanse sportwagens. Al lopen we nu misschien wel iets te hard van stapel, want ook in Italië, München en Groot Brittannië werden er deze week de eerste LaFerrari’s geleverd.

Dit exemplaar staat sinds enkele uren te schitteren in de showroom van Ferrari Monza in Sint-Martens-Latem nabij Gent, de fanboys en spotters onder ons weten dus waar naartoe ze moeten gaan. Dit lijkt ons het eerste klantenexemplaar in België, maar zeker niet het laatste. In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat er zeker 5 LaFerrari’s onze richting uitkomen.

Motorisch krijgen alle LaFerrari’s dezelfde setup, tenzij Ferrari toch beslist om ooit een extra krachtige versie te maken. Achter de cockpit ligt er een 6.2-liter V12 die op zijn eentje in staat is om een goede 800 pk te genereren, dankzij elektromotoren en KERS energierecuperatie stijgt dat vermogen zelfs tot 963 pk en 900 Nm koppel! Hiermee ben je in staat om 360 km/u te rijden als je een stuk asfalt vindt om dat eens uit te testen. In minder dan 3 seconden ben je al voorbij 100 km/u.

Met slechts een productie van 499 te bouwen LaFerrari’s was het vanaf het begin al duidelijk dat er meer vraag dan aanbod zou zijn. De gelukkige kopers moesten met hun applicatieformulier eerst bij Ferrari zelf passeren alvorens ze een exemplaar mochten kopen, zo zou de wagen enkel bij echte enthousiastelingen terecht komen. De kostprijs van de Ferrari LaFerrari zou ten noorden van een miljoen euro liggen en gezien de concurrentie van de McLaren P1 en Porsche 918 Spyder blijkt dat eigenlijk vrij marktconform te zijn.

De gelukkige eigenaar – uit het Gentse? – heeft alvast het beste kerstkado in jaren, de nieuwe Bugatti Veyron en Aston Martin One-77 in België hebben er daarnaast een gepast speelkameraadje erbij!

Foto’s via NoNitroNeeded, Robin en FB

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...