Video: BMW M3 CRT scheurt over de ‘Ring

EVO Video: BMW M3 CRT scheurt over de 'Ring
De BMW M3 CRT is misschien wel hét voorbeeld dat ‘gezinswagens’ ook heel wat rijplezier kunnen bieden.

De BMW 3-Reeks biedt sinds mensenheugenis bijzonder veel rijplezier voor een premium prijskaartje, maar het kan altijd beter! Daarom kwamen er ook diverse M3’s uit die het allemaal wat performanter wisten te brengen. Voor de echte circuitfanaten kwam er zelfs een BMW M3 GTS en na lang aandringen kwamen de heren uit München ook met een soortgelijke versie uit voor de M3 Sedan!

Van deze BMW M3 CRT werden er slechts 67 exemplaren gebouwd die niet verwonderlijk zeer begeerd blijken te zijn. Naast 30 extra pk’s, waardoor het totaal afklopt op 480 paarden en 480 Nm, werd ook het cijfermateriaal wat scherper gesteld. De gelimiteerde topsnelheid 250 km/u werd zo opgetrokken tot 290 en de stoplichtsprint duurt met een M3 CRT een halve seconde sneller; 4,3 seconden om precies te zijn!

Visueel komt deze extra lichte (-70 kg) en track-georienteerde BMW bijzonder sterk voor de dag. Zo kreeg het Frozen Polar Silver koetswerkkleur enkele accenten in het Melbourne Red, de extra sportieve banden komen ook met gepast sloefen in maatje 19″. Toen de wagen voorgesteld werd in de zomer van 2011 mocht je minstens 130.000 euro dokken, nu mag je daar gezien de exclusiviteit nog wel wat bijdoen.

Henry Catchpole van EVO kreeg de kans om even voluit te genieten van deze BMW M3 CRT in de buurt van het legendarische Nürburgring circuit in Duitsland. Na een inloopperiode in de heuvelachtige omgeving waagt hij zich zelfs even aan een eigen laptime! De BMW fanboys onder ons weten dus wat ze de volgende 7 minuten en 34 seconden moeten doen: genieten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...