Preview: MINI John Cooper Works Concept

Preview: MINI John Cooper Works Concept
De nieuwe generatie MINI John Cooper Works komt in conceptvorm naar het Autosalon van Detroit.

Na de recente lancering van de derde generatie MINI was het uitkijken geblazen welke andere versie het eerst zou komen. Er komt uiteraard een grotere crossover in drie– of vijfdeursvorm, een cabrio, een Coupe, een Roadster en zelfs ook een diesel. Maar daarnaast komen er ook vaak John Cooper Works versies die wat meer gepeperd voor de dag komen.

De MINI JCW is dus de uitverkorene, al komt hij eerst nog eens langs op het NAIAS in Detroit begin januari. De JCW motorisaties volgen een gekend recept: een grijs of zwart koetswerkkleur met enkele fijne rode accenten, een leuke uitlaat en wat aerodynamische aanpassingen zoals een diffuser, een spoiler en nieuwe sideskirts. Ook een leuke set 18″ velgen mogen uiteraard niet ontbreken, al zal je bij het productiemodel ook uit iets meer normale design’s kunnen kiezen.

Behalve deze eerste reeks foto’s werd er geen verdere informatie meegegeven, qua krachtbron is het dus nog even gissen. De kans is reëel dat er wederom gekozen wordt voor die turbogeblazen 1.6-liter viercilinder, al maakt een gepeperde versie van de nieuwe 2.0-liter in de Cooper S ook wel kans. Het vermogen zou zo’n 220 pk bedragen. Tegen 2014 goed begonnen is, zullen we jullie dus hopelijk al beter kunnen informeren. In datzelfde jaar zou toch al een sportieve MINI op de oprit kunnen staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...