Poll: McLaren MP4-12C Spider vs Porsche 991 Turbo S

Poll & Video: Porsche 911 Turbo S v McLaren 12C Spider
Een Porsche 991 Turbo S of McLaren 12C Spider hebben is zeker geen schande, maar wat als je moet kiezen?

Chris Harris had de beschikbaarheid over een Porsche 991 Turbo S en zocht een sparringpartner voor een spannende videotest. McLaren had wel zin in een robbertje schuren en stuurde een 12C Spider richting het strijdtoneel. Inderdaad, een Spider sturen om het leven van een Coupé zuur te maken, dat doe je enkel als je weet dat je het er goed van af kan brengen.

Als je de bestelbonnen van beide wagens naast elkaar legt, zal je wel wat verschil merken. Beiden vallen alvast in de categorie “Gigantisch duur”, maar ook daarin heb je nog steeds onderverdelingen. Motorisch liggen de Duitser en de Engelsman heel wat dichter bij elkaar, in beide bolides werd er namelijk gekozen voor een 3.8-liter grote krachtbron. De Porsche heeft de befaamde flat-six terwijl de McLaren het doet met een dikke V8. Cijfermatig wint de 12C Spider wel met z’n 610 pk, al kunnen 560 paarden ook probleemloos feestelijk wezen.

Blijft de hamvraag nog steeds: ga je voor de rasechte supercar uit Woking of verkies je een legendarische Porsche? Chris Harris kwam, zag en overwon de bijzonder genereuze vraagstelling, nu jullie nog!

McLaren MP4-12C Spider vs Porsche 991 Turbo S

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...