Autosalon Brussel 2014: Suzuki Line-up

Autosalon Brussel 2014: Suzuki Line-up
Naar goede gewoonte is ook Suzuki wederom van de partij op het Autosalon van Brussel, voornamelijk de hippe Swift en stoere SX4 S-Cross stelen de show!

Maar naar vaste gewoonte brengt menig merk het volledige gamma mee naar de Heizel, het is en blijft dan ook een verkoopsalon én dan willen de kooplustigen maar al te graag eens rondsnuffelen in de wagens. De Suzuki Jimny is al 15 jaar aanwezig in het gamma maar weet jaarlijks toch nog steeds 1.000 personen te overtuigen in België en Luxemburg. Op het komende Autosalon zal er een Jimny Dakota special edition aanwezig zijn, misschien staat er volgend jaar wel al een compleet vernieuwde Suzuki Jimny op de stand! Hetzelfde zou ook perfect mogelijk zijn met de Grand Vitara, het recente Autosalon van Tokyo gaf alvast een mooi voorzet voor de toekomst van deze terreinwagen.

Ook de kleinere wagens van Suzuki, de Alto en de Splash, zullen uiteraard van de partij zijn. De Alto is niet meer de jongste binnen het segment en met de recente vernieuwing van de Hyundai i10 en Mitsubishi Space Star lijkt het een moeilijke opgave om een eerlijke strijd te leveren, maar met de Alto Fashion Line hopen ze toch wat jeugdige en avontuurlijke zielen te bekoren. Hiervoor ging men de samenwerking aan met Protest, we verwachten dan ook heel wat skiërs en snowboarders op de stand.

De volledig vernieuwde Swift krijg heel wat aandacht, hij is dan ook een zeer belangrijke verkoopstopper binnen het Suzuki gamma. Hij combineert frisse looks met een mild verbruik én een aantrekkelijk prijskaartje. Bovendien is er voor ieder wel wat wils, zo kan je kiezen voor een Swift AWD, een drie- of vijfdeurs of hopelijk zelfs voor die heerlijke Swift Sport. Dankzij de vele special editions kunnen ook diverse subculturen hun ding vinden bij deze compacte stadswagen, van een @ttraction, Fashion Line of Elegance tot zelfs een iSwift met internetverbinding!

De SX4 S-Cross beleeft sinds z’n lancering in september een waar succesverhaal, daarom zal deze ook een prominente plaats krijgen op het Autosalon! Van de vorige SX4 schiet er niet heel veel meer over, de nieuwe S-Cross richt z’n pijlers zelfs op de gevestigde waarden zoals de Nissan Qashqai, Hyundai ix35, Ford Kuga en de Toyota RAV4! Met z’n scherpe prijssetting en opgefriste interieur wil hij maar al te graag overtuigen. Het lage gewicht heeft bovendien een positieve invloed op het verbruik en het rijgevoel.

De ervaren Autosalonbezoeker weet dat er steevast mooi volk aanwezig (m/v mét talent) is op de stand van Suzuki, maar na de commotie van Minister Milquet is het toch een beetje afwachten tot we het met de eigen ogen mogen aanschouwen. Suzuki, altijd een bezoekje waard!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...