Spyshots: BMW 2-Reeks Active Tourer

Groenlicht BMW 2-Reeks Active Tourer (10)
Hier is hij dan, de voorwielaangedreven MPV van BMW laat zich zonder camouflage fotograferen en bevestigt zo nogmaals zijn komst.

Het is met wrange gevoelens dat BMW-fanaten deze wagen zullen zien staan in de showroom van hun lokale dealer naast een heerlijke M4 of een dikke 7-Reeks. Anderzijds kan je als kersverse papa toch bij je geliefkoosde merk blijven wanneer de vrouw des huizes een praktische en sneeuwvriendelijke MPV verkiest boven driftspeelgoed. Één zaak is zeker, voor Bayerische Motoren Werke is het een goede zaak. Mercedes heeft met de B-Klasse al sinds 2005 vrij spel in het segment van de luxueuze compacte monovolumes. Aangezien ze in München toch volop niches aan het vullen zijn, kan deze er zeker bij. Voor elk wat wils,  moeten ze daar in München gedacht hebben.

De 2-Reeks Active Tourer, voorheen nog 1-Reeks GT genoemd, komt op het voorwielaangedreven UKL platform te staan en krijgt wellicht een driecilinder 1.5-liter TwinPower Turbo benzinemotor. De vermogens zullen van 122 pk (90 kW) tot 224 pk (165 kW) gaan. Daarnaast zullen ook dieselmotoren uit MINI’s verkrijgbaar zijn gaande van 82 pk (60 kW) tot 184 pk (135 kW). Zie je deze MPV wel zitten en wil je hem zo snel mogelijk zien? Vraag dan alvast vrijaf op het werk in maart volgend jaar, wanneer hij wellicht te zien zal zijn op de 2014 Geneva Motor Show. (via: WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Spyshots: BMW 2-Reeks Active Tourer"

 1. claeys 16-12-2013 om 22:52

  Nee bmw nee….wat doet ge nu…

  • BNNY 17-12-2013 om 9:55

   Ik blijf ook steeds terugdenken aan de recent geteste Kia Carens als ik deze Bimmer zie verschijnen.. 

   • PJS 31-12-2013 om 14:22

    Ben toch zeker dat dit zal verkopen als zoete broodjes..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...