Preview: McLaren P13 krijgt 444 pk

Preview: McLaren P13 krijgt 444 pk
Hoera! Volgend jaar mogen we nogmaals een nieuwe McLaren verwachten.

De succesvolle McLaren MP4-12C – die momenteel gewoon als 12C door het leven gaat – is zowel beschikbaar als Coupe, als Spider en als circuitspeeltje. Personaliseren is geen probleem, voor de meest extreme verzoeken kan je jezelf zelfs wenden tot de McLaren Special Operations divisie. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de brutale P1, ware het niet dat al uitverkocht is. Alle 375 exemplaren krijgen in de volgende 12 maanden een nieuwe eigenaar, ook België zou minstens 1 exemplaar toebedeeld krijgen.

Maar om het echt te maken als supercar-constructeur, moet er ook een volumemodel in het gamma zijn. De Britse heren van McLaren komt dan ook in 2014 met een P13, een sportwagen onder de 12C. De krachtbron van dienst is dezelfde als bij de 2 grote broers, namelijk een 3.8-liter grote V8 met 444 pk. Voor prestatiecijfers is het nog veel te vroeg, maar verwacht alvast een sub 4 seconden om vanuit stilstand tot 100 km/u geraken terwijl de topsnelheid in de buurt van de 250 km/u zou liggen.

Deze McLaren instapper komt overduidelijk in het segment van de Porsche 911 en al zijn derivaten, terwijl ook Audi, Nissan, Maserati en zelfs Mercedes een deel van de koek willen hebben. Prijsmatig zou de P13 ook in dezelfde categorie vallen, begin dus maar al te sparen tot een dikke €130.000. Op enkele spyshots na hebben we nog weinig beeldmateriaal, al zou onderstaande schets een goede indicatie zijn van wat we mogen verwachten. De lancering wordt verwacht op het Autosalon van Parijs in september, volgend jaar mogen we ons dus verwachten aan een resem spyshots, video’s, teasers én officiële informatie! (Via: Telegraaf)

Preview: McLaren P13 krijgt 444 pk

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...