Teaser: Hyundai Intrado

intrado
Hyundai kondigt dit knap staaltje design aan voor het Autosalon van Genève in maart 2014.

Als we naar de foto kijken, kunnen we afleiden dat we te maken krijgen met een nieuwe compacte crossover van Hyundai. Maar het is niet zomaar een compacte crossover, de Intrado vertegenwoordigt het eerst concept van Hyundai die het Fluidic Sculpture 2.0 design met zich mee krijgt. Het lijnenspel is ontworpen door het Europese designteam van Hyundai onder leiding van de succesvolle Peter Schreyer die bekend is van het ontwerp van de originele Audi TT en zijn recent werk bij Kia.

De naam “Intrado” is afkomstig van de onderkant van de vleugel van een vliegtuig, de inspiratie volgt dan ook logischerwijs uit de luchtvaart met bovendien high-tech materialen en een efficiënte aandrijflijn. Het concept zal gebruik maken van een verbeterde versie van dezelfde set-up als de ix35 Fuel Cell, een krachtbron op basis van waterstof. De Hyundai ix35 FC heeft slechts 12,5 seconden nodig om de 100 km/u te halen, de Intrado zou het dus moeten doen in een paar seconden minder dankzij de het lichtere gewicht. Meerdere details zullen vrijgegeven worden op het Autosalon van Genève!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...