Teaser: Volvo Concept XC Coupe [nieuwe XC90]

Teaser: Volvo Concept XC Coupe [XC90]
Volvo werkt met de Concept XC Coupe hard aan een opvolger voor de ondertussen gepensioneerde XC90.

Een nieuw model lanceren moet in deze tijd eerst vooraf gaan met enkele teasers en een concept om dan wat later met een volwaardig productiemodel voor de dag te komen. Oorspronkelijk een idee van de Duitse constructeurs, maar anno 2013 volgt elk merk deze mediastrategie, tot spijt wie het benijdt!

Toen Volvo in 2002 als een van de eerste een luxueuze terreinwagen lanceerde, had de XC90 het rijk voor zich alleen. De andere merken konden niet slecht genoeg zijn met de ontwikkeling van hun tegenpool. Begin 2006 volgde er nog een facelift voor de grootste Volvo in het huidige gamma, maar eind 2010 verkondigden de Zweden dat er geen opvolger meer zou komen. Met de overname van Geely veranderde de zaak terug volledig: volgend jaar mogen we als alles goed zit een nieuwe XC90 verwachten.

Het Concept XC Coupe moet alvast een nieuwe designrichting en technologische preview geven van wat we mogen verwachten, gezien de wereldwijde populariteit gaan we er vanuit dat Volvo alle registers zal opentrekken met efficiënte motoren, lichte materialen en een kwalitatief interieur. Ook een resem innovatieve veiligheidssystemen zullen ongetwijfeld hun opwachting maken, immers nog steeds een van Volvo’s grootste paradepaardjes.

Op 13 januari kan je voor het eerst kennismaken met de Concept XC Coupe op de Volvo stand tijdens het Autosalon van Detroit, al komt alle informatie gelukkig alreeds beschikbaar op 8 januari. Gezien de meer dan positieve reacties die het Volvo Concept Coupe kreeg in Frankfurt, verwachten we wederom een prachtige prestatie van de Zweden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...