Perfecte burnouts met de nieuwe Ford Mustang

Ford Mustang 2014 Burnout Control
Volgens Motor Authority krijgt de Ford Mustang een exclusief burnout-systeem.

Vorige week onthulde Ford de nieuwe Mustang: een Europees getinte Amerikaan met onder de motorkap goede oude 5.0-liter muscle met 420 pk, maar desgewenst ook een V6 of zelfs een 2.3-liter EcoBoost viercilinder met iets meer dan 300 pony’s. Onderaan al een eerste indicatie hoe duister die (stationair) klinken!

Een tractiecontrole is anno 2013-14 verder natuurlijk legio, maar volgens Motor Authority is de nieuwe Mustang ook uitgerust met een innovatief Electronic Burnout Control System. Inderdaad, de perfecte burnouts liggen daarmee ook voor de brave huisvader binnen handbereik. Perfect, Smoky & Epic!

Exacte details zijn nog niet beschikbaar, maar volgens de concullega’s gaat het om een systeem dat de voorste wielen kan blokkeren, je gas laat geven tot het ideale toerental om dan het koppelingspedaal genadeloos te laten schieten. Ben je zelf echter een ervaren burnout-held, dan kan je het systeem natuurlijk gewoon uitschakelen. We houden jullie op de hoogte! (Via: MotorAuthority)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...