Gelekt: BMW M3 Sedan & M4 Coupe

Gelekt: BMW M3 Sedan & M4 Coupe
Je kon er prat op gaan dat de nieuwe BMW M3 & M4 vroegtijdig het daglicht zouden zien, vanaf heden weten we ook officieel dat beide wagens er bijzonder gelikt uitzien.

Op deze goedkope woordspeling na is dat bijzonder goed nieuwe voor de vele BMW M fans onder ons. De vorige generatie BMW M3 deed het nog met een M3 Sedan, M3 Cabrio en M3 Coupe en was zeker succesvol te noemen, maar met misschien net een te grote krachtbron. Die 4.0-liter V8 leverde een niet te missen 420 pk en 400 Nm koppel, maar moest het ook zien te fixen met 1.655 kg gewicht.

De nieuwe generatie grijpt terug naar de historische en ondertussen eveneens befaamde 3.0-liter zes-in-lijn met 2 turbo’s en een totaal vermogen van ongeveer 430 pk en 500 Newtonmeters aan trekkracht. Om te schakelen zou je de keuze krijgen tussen een automatische DCT-transmissie of een handgeschakelde versnellingsbak met 6 verzetten! Ongeveer dezelfde waarden als het uitgaande model, al weegt de nieuwe BMW M3/M4 slechts een 1.500-tal kilogram en dat zal een positieve invloed hebben op het cijfermateriaal.

Onderstaande foto’s werden iets te vroeg online gezet op een Duitse website, de officiële lancering was pas gepland voor morgen. Of BMW alle M3/M4 informatie en meer kwalitatieve foto’s nu ook vroeger de deur uitstuurt is niet geweten, the show must go on voor de heren uit Beieren.

Wat we alvast kunnen zien, stemt ons meer dan gelukkig: zowel de M3 Sedan als M4 Coupe worden gelanceerd met fancy koetswerkkleuren, een koolstofvezel dak, strakke 18″ jetsers en een agressieve bodykit met een uitgesproken vorm van sportiviteit zonder de typische BMW eigenheid te verloochenen. Het is ook opmerkelijk hoe dicht de productiemodellen bij hun conceptvariant aanleunen. We kunnen alleen maar hopen dat ze dit nog meer doen in de nabije toekomst!  De wereldpremière van deze 2 bolides is weggelegd voor het Autosalon van Detroit begin januari en wie weet durft BMW ze ook al te tonen op het Autosalon van Brussel, dat slechts enkele dagen later start!

Deel dit bericht:

5 reacties op "Gelekt: BMW M3 Sedan & M4 Coupe"

 1. mrnix 11-12-2013 om 12:25

  Ik vermoed dat de nieuwe alpina B4 hem mooi het vuur aan de schenen zal leggen 😉
  alpina heeft 100 Nm meer ^^ is weliswaar iets zwaarder…

  • Wolf 11-12-2013 om 17:39

   De M zal toch wel meer hardcore zijn; meer sportwagen. De bovenste foto’s zijn qwa kleur wel echt ‘old school’BMW. En blauw is de racekleur van 2013/2014. Denk maar aan de Jaguar XKR-S van jullie test en de Polestars van Volvo…
    

   • BNNY 11-12-2013 om 18:14

    Zolang het maar niet grijs of wit is 😉

   • mrnix 12-12-2013 om 4:33

    Mss meer hardcore. Maar geloof me al te vrij. De alpina van 2011 is veel spectaculairder in hernemingen als de (voormalige) M3. + comfortabeler voor lange ritten+ goedkoper. Wie wilt verkiest er dan nog een M voor een alpina? (als niet trackday persoon)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...