Jaguar verliest ovalen grille

Rijtest Jaguar XKR-S
De huidige Jaguar XK zal het laatste model zijn met de historisch gegroeide ovalen grille.

De ovalen grille was bij Jaguar gemeengoed, maar zal in de toekomst niet langer gebruikt worden. Toekomstige Jaguars zullen in de plaats een trapeziumvormige grille krijgen zoals de F-Type en C-X17. Designdirecteur Ian Callum dacht er nog aan om de F-Type een ovalen grille te geven, maar koos dat uiteindelijk niet te doen, gezien de F-Type duidelijk een nieuwe wind in het Jaguar-gamma moest blazen.

In hetzelfde interview gaf Callum aan dat de rol van de XK in het gamma ook zal evolueren, nu de F-Type in het gamma werd opgenomen: “A direction change is a valid question, the XK will have a different job to do.” Daarmee sluit de uitspraak aan bij eerdere berichten waarin vermeld wordt dat de XK meer upmarket zal gepositioneerd worden, als nog luxueuzere GT dan de huidige generatie. De F-Type zou voortaan de rol van volbloed sportwagen vervullen. (Via: Autocar)

Jaguar F-Type Coupe 2013 3

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jaguar verliest ovalen grille"

  1. Wolf 10-12-2013 om 11:57

    Wel een ontzettend gave auto deze XKR-S, jammer van die vreselijke kleur. Doet de auto m.i. geen goed. Eigenlijk een aston db9 voor een stuk minder geld (bij wijze van spreken)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...