AMG Vision Gran Turismo gaat in productie

vision gt
De Mercedes AMG Vision Gran Turismo wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage!

Na veel wikken en wegen zal de AMG Vision Gran Turismo dan toch het levenslicht zien. Jammergenoeg zal de schitterende conceptcar dan weer niet in grote oplage geproduceerd worden: slechts vijf stuks worden er van gemaakt. Als je een grote fan bent van het concept (+ een grote portefeuille) dan zal je snel moeten zijn aangezien er nu al reeds 1 exemplaar van de 5 verkocht is. De wagen zal gebaseerd zijn op de opvolger van de Mercedes-Benz SLS AMG, namelijk de Mercedes-Benz AMG GT, maar bij de Vision AMG GT zal het volledige frame bestaan uit carbon. Dit zou in totaal een besparing opleveren van maar liefst 91 kg. Als kers op de taart rijdt de AMG Vision Gran Turismo op speciaal ontwikkelde ADV.1 velgen en zal het exterieur worden afgewerkt met een chroom glans.

De Vision Gran Turismo krijgt een op maat gemaakt uitlaatsysteem met zich mee alsook een inklapbare achterspoiler. Het interieur ondervindt dan weer eerder kleine wijzigingen. De krachtbron is dezelfde als die uit de SLS AMG GT, namelijk de 6.2-liter V8 die goed is voor 591 pk. Dankzij de AMG DCT Speedshift zevenstraps sporttransmissie sprint de SLS AMG GT in 3,7 seconden naar de honderd. Aangezien het gehele frame van de AMG Vision GT uit carbon vervaardigd is, kan u het rekensommetje wel maken: 0,1 tot 0,2 seconden sneller. “Gelukkig” betaal je zijn meerpijs dan ook eerder voor de looks dan voor de prestaties. Want duur is hij wel: met zijn prijskaartje van meer dan 1 miljoen euro overtreft deze 5x de prijs van een SLS AMG GT. Tot slot zijn er twee stuks bestemd voor het Midden-Oosten en twee stuks voor Europa. Het laatste stuk is voorbestemd voor de Amerikaanse markt. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...