Chevrolet trekt zich terug uit Europa

chevolet malibu header
Vanaf begin 2016 ligt de focus bij GM in Europa op Opel en Cadillac, Chevrolet verdwijnt uit het autolandschap.

Chevrolet zal in januari zeker nog op het Autosalon van Brussel 2014 staan, maar begin 2016 moeten we dat niet meer verwachten. GM kondigde immers aan dat het Chevrolet terugtrekt uit Europa en het zal focussen op Opel, naast plannen om Cadillac in onze contreien verder uit te breiden.

Tegenvallende verkopen en een snoeiharde Europese concurrentie maakten het voor Chevrolet, eigenlijk grotendeels rebadged Daewoos gebouwd in Zuid-Korea, onmogelijk om stevig voet aan wal te zetten. Langer doorgaan en blijven proberen zou financieel irrationeel zijn.

Een echt Belgische voorliefde voor Chevrolet is er ons inziens nooit geweest, tenzij dan voor de iconische Chevrolet Camaro en Corvette. Het goede nieuws is dat we bovendien geen afscheid moeten nemen van deze modellen, want Chevrolet zal deze modellen wél blijven aanbieden na 2015. Naar eigen zeggen worden deze wagens in de Verenigde Staten gebouwd en kosten ze minder om te produceren.

Chevrolet-klanten bij ons mogen nog rekenen op een doorgaande garantie, service en vervangende onderdelen voor de komende twee jaar, daarna zullen zij hoogstwaarschijnlijk bij de onafhankelijke garagist moeten langsgaan.

Rijtest: Chevrolet Camaro Convertible V8

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...