Toyota Verso krijgt BMW motorblok

Toyota Verso Rijtest 2.0D 2013
De Toyota Verso krijgt binnenkort een BMW-diesel onder de motorkap!

Het is al even geleden dat BMW en Toyota de handen in elkaar sloegen voor de ontwikkeling van lithium-ion batterijen. Een ander deel van de overeenkomst was dat BMW dieselmotoren zou leveren aan Toyota en daar zal binnenkort de Toyota Verso als eerste van genieten. De Verso 1.6 D-4D zal vanaf volgende maand in Turkije geproduceerd worden met BMW-hart.

De 1.6-liter diesel zal in de Verso 110 pk leveren en 270 Nm koppel, gelinkt aan een CO2-uitstoot van 119 g/km. Het exemplaar in kwestie is het EURO 5 blok dat te vinden is in de BMW 1-Reeks alsook de vorige MINI, en zal nog steeds geproduceerd worden in Oostenrijk. Mogelijks vinden ook de 2.0-liters binnenkort hun weg naar het Oosten.

Toyota Verso BMW diesel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...