Teaser: Audi Q1

audi q1
Audi bevestigt plannen om een kleine crossover te bouwen.

De Audi Q1 zal in productie treden in 2016 en wordt volgens Audi een aantrekkelijke crossover gebouwd te Ingolstadt, Duitsland. Audi blijft nog even koppig en lost voorlopig nog niks, maar de teaser toont ons toch het model van een vijfdeurs crossover met een hoekige styling. Wat nog opvalt is de prominente grille, onderscheidende koplampen en gespierde wielkasten. Verder is er nog maar weinig te vertellen over de Q1, maar geruchten zeggen dat hij gebaseerd zou kunnen zijn op de Volkswagen Polo.

Het motorengamma blijft nog gokken, hoewel we toch met een kleine zekerheid kunnen zeggen dat er een 1.4-liter TFSI beschikbaar zal zijn. Ook een 1.4-liter TDI kan tussen het aanbod verschijnen, samen met de Audi SQ1 die zo’n 230 pk zou krijgen. Tot slot is ook een hybride-variant, met een 1.2-liter benzinemotor en een elektromotor van 109 pk,  is niet uitgesloten. Volgens Rupert Stadler, een vooraanstaande Audi manager, is de Audi Q1 een deel van hun breed SUV-gamma en deel van de strategie. De Q1 zal als kleinste telg de Q-series van Audi moeten afronden.

audi q1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...