Eerste Belgische Ferrari 458 Speciale is vrij geel

Eerste Belgische Ferrari 458 Speciale is geel
Na de unieke Aston Martin One-77 van vorige week is ons land wederom een leuke sportwagen rijker, de eerste Ferrari 458 Speciale’s zijn gearriveerd!

Ondanks de stevige aankoopprijs en de nog stevigere optielijst is de 458 Speciale toekomst voor België bijzonder gunstig gezind. Van de Ferrari 430 Scuderia zijn er immers een handvol exemplaren te vinden binnenin onze landgrenzen en de kans dat je een 458 Speciale tegenkomt de komende jaren moet alvast aanzienlijk groter zijn.

De sportieve Ferrari liefhebbers kozen uiteraard enkele jaren geleden voor een 458 Italia, de zonnekloppers voor een 458 Spider en de echte fanboys plaatsten enkele maanden geleden hun handtekening onder de bestelbon van deze Speciale. De 4.5-liter V8 ligt nog steeds in het midden van de Italiaanse bolide en levert hier maar liefst 605 pk en 540 Nm! Daarmee ben je in staat om binnen de 3 seconden het eerste honderdtal aan te tikken op je digitale tachograaf. Wanneer die 320 km/u aanwijst, stopt de wagen met accelereren.

Behalve het sportieve innerlijk en het bijzonder overtuigend cijfermateriaal blinkt de Ferrari 458 Speciale uit in zijn technologisch innerlijk. Naast actieve en passieve rijhulpsystemen is de wagen in staat om zowel op de openbare weg als het circuit een strakke tijd neer te zetten. Zo bezit de wagen actieve aerodynamica die de luchtstroom – en bijhorende downforce – optimaliseert en komen de remmen ook linea recta van de LaFerrari.

Deze kanariegele Ferrari 458 Speciale is de demo van de Ferrari Francorchamps Brussels dealer in Waterloo en zal vanaf heden bijna fulltime ingezet worden om nog twijfelende eigenaars over de streep te trekken. Ook de dealers in Gent en Antwerpen krijgen een des dagen hun demowagen dus kunnen de spotters eropuit trekken om hun ding te doen. De gelukkigen die in een ver verleden als een van de eerste hun Ferrari 458 Speciale bestelden, zouden nog voor nieuwjaar hun speeltje kunnen ontvangen, ideaal voor onder de kerstboom?!

Met dank aan Stefano voor de foto’s!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...