Poll: Ferrari F12 vs Mercedes SLS BS vs Porsche Turbo S

Poll: Ferrari F12 vs Mercedes SLS BS vs Porsche Turbo S
Autocar zocht voor ons uit welke sportwagen het eerst voorbij vliegt na 1 kilometer, maar cijfers zeggen natuurlijk niet alles.

De sprint aan het stoplicht is bijzonder leuk onder hot hatches of snelle gezinswagens, maar in het hogere segment begint het feest op hogere snelheden. Onze Britse vrienden van Autocar grepen de kans om de benen eens te strekken met de Duitse Mercedes SLS AMG Black Series tegen de Porsche 911 Turbo S. Duitsland kwam in het verleden al meermaals goed overeen met Italië en daarom komt er ook een Ferrari F12 Berlinetta meespelen.

Zuiver theoretisch gezien wint de Ferrari overduidelijk op alle punten. De machtige 6.0-liter V12 levert maar liefst 740 pk en hij kost dan ook in standaardvorm meer dan €340.000! De Mercedes SLS Black Series is de krachtigste SLS die je kan vinden in het grote AMG orderboek, bij voorkeur om ermee richting het circuit te trekken. De 6.2-liter grote V8 levert 631 pk en maakt je minstens €250.000 armer, al kan dat ook zonder probleem nog serieus aandikken als je jezelf wat laat gaan in de optielijst. De Porsche volgt die Duitse traditie en kost je minstens €185.000. Hiervoor krijg je met je 991 Turbo S als enige in dit sportief gezelschap vierwielaandrijving, de 3.8-liter flat six genereert ook een niet te missen 560 pk.

Ben je eerder een down to earth type en verkies je de “goedkope” Porsche? Of flakkert de Italiaanse passione in je lichaam richting de F12? Of ben je tot slot eerder van het trackday type in je circuitwagen met vleugeldeuren? Misschien helpt onderstaande sprintvideo je wel beslissen!

Ferrari F12 Berlinetta vs Porsche 911 Turbo S vs Mercedes SLS Black Series

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...