Officieel: Volvo V60 Polestar

Groenlicht Volvo V60 Polestar
Geen Volvo V40, maar een stevige V60 werd laatst onder handen genomen door Polestar.

Na verschillende teasers kunnen we eindelijk Polestar’s nieuwste creatie in vol ornaat bezichtigen en bovenal de specificaties onder de loep nemen. De smurfblauwe V60 Polestar herbergt hetzelfde T6 blok welke we terugvinden in de S60 Polestar. De motor levert 350 pk en 500 Nm koppel, waardoor de Volvo reeds na 4,9 s de honderd aantikt, na 17,7 seconden vlot 200 km/h passeert, waarna de pret pas op een begrensde 250 km/h eindigt. Schakelen gebeurt in tegenstelling tot de S60 Polostar automatisch in 6 trappen en sneller dan voorheen. Wel is bediening d.m.v. schakelpeddels aan het stuur mogelijk.

Om de kracht beter op het asfalt over te brengen herbergt de V60 vierwielaandrijving met Haldex-koppeling en zorgt een launch control voor een snelle stoplichtsprint. Achter het schoeisel steken schokdempers van Öhlins en rondom vinden we tal van aanpassing ter verbetering van de aerodynamica zoals een gewijzigde voorbumper, een diffuser en een spoiler. Om al dat geweld te stoppen werden zowel voor- als achteraan verbeterde remmen gemonteerd . Binnenin moet de bestuurder het doen met sportzetels, tellers met een centraal geplaatste toerenteller en enkele badges.

Inwoners van onder meer Canada, Zweden, Japan, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kunnen de wagen bestellen via hun favoriete Volvo dealer, België grijpt jammer genoeg naast deze bijzonder blauwe en krachtige V60 Polestar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...