Officieel: Nissan Juke Nismo RS

Officieel: Nissan Juke Nismo RS
Feest voor de liefhebbers van de Juke, Nissan heeft namelijk de overtreffende trap gelanceerd onder de Nismo RS noemer!

Naast heel wat ecologische en duurzame viercilinders kan je in het Juke gamma ook al kiezen voor een opgepepte Nismo variant. Visueel alvast bijzonder krachtig met een unieke wit/rode kleurstelling en een breder uiterlijk, de benzinemotor kreeg ook wat extra pk’s en het interieur straalde sportiviteit uit alsof het een lieve lust is. Maar het mocht gerust nog wat harder, daarom zag ook de Juke Nismo RS het levenslicht!

Deze topversie van gekke crossover krijgt 215 pk en 250 Nm koppel van dezelfde 1.6-liter turbogeblazen benzineblok. Net zoals bij de gewone Juke Nismo kan je kiezen uit 2 verschillende uitvoeringen qua transmissie. Een handgeschakelde versnellingsbak met 6 verzetten komt steevast met de aandrijving richting de voorwielen. Verkies je liever een vierwielaandrijving, dan ben je genoodzaakt om te kiezen voor een automatische CVT-transmissie. Het uitlaatsysteem kreeg ook een update en komt vrij brommig voor de dag, enkel jammer dat er slechts 1 uitlaat aan de achterzijde te vinden is.

Designmatig werd de wagen ook wat scherper getrokken om zo een betere aerodynamica te behalen, de blitse 18″ velgen komen ook over van de Juke Nismo. Ook de beperkte koetswerkkleuren Pearl White, Brilliant Silver of Sapphire Black blijven van de partij, binnenin krijg je de strakke Recaro zetels met rode en zwarte accenten in het interieur verwerkt. Het NissanConnect multimediasysteem is niet meer van de recentste en kreeg een update en kan nu ook apps en dergelijke installeren.

De nieuwe Juke Nismo RS wordt in het eerste kwartaal verwacht bij de Nissan dealers, over een prijsindicatie werd nog niets gezegd. Als je weet dat een reguliere Juke Nismo net onder de €30.000 komt, dan kan je wel al wat beginnen bijeen sparen.

Lees hier onze rijtest met de Nissan Juke Nismo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...