Officieel: Hyundai Genesis Sedan

Hyundai Genesis Sedan 2014
Deze Hyundai Genesis Sedan komt binnenkort naar Europa!

Een tweetal weken geleden zagen we al het gelekte totaalplaatje, maar nu moet de nieuwe Genesis Sedan zich niet meer verstoppen. In Seoel stelde Hyundai vandaag immers de nieuwkomer voor, klaar om de lokale markt en binnenkort ook onze Europese wegen te betreden. En naast het feit dat hij net geen 5 meter aantikt, ziet de imposante slee er volgens ons best geslaagd uit! Meteen een goede opwarmer voor de Genesis Coupé, die er later ook zal aankomen.

Ook binnenin ging de Genesis er vanzelfsprekend op vooruit, want de Koreaan werd ruimer en zijn interieur werd aangekleed met meer hoogwaardige materialen. Bovendien kregen ook het multimediasysteem en de verschillende veiligheidssystemen een update. Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, het Rear Cross Traffic dodehoeksysteem en zelfs een semi-automatische parkeerhulp: de Hyundai Genesis hoeft zich in onze contreien niet te schamen.

Welke motoren er aan deze kant van de wereld onder de motorkap komen is nog niet officieel bekend, maar in Aziatische oorden start het gamma bij een 3.0-liter V6 met 257 pk, gevolgd door een 3.3-liter met 282 pk en vervolgens een 3.8-liter V6 met 315 pk. De topper krijgt maar liefst een 5.0-liter V8 aangemeten met 425 pk en 519 Nm, lang leve Hyundai! De traagste van de vier werkt de sprint van 0-100 km/u af in 8,6 seconden, de snelste heeft er maar 5,4 seconden voor nodig. Standaard wordt de Genesis bovendien nog eens aangedreven op de achterwielen, terwijl een HTRAC vierwielaandrijving optioneel beschikbaar is.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...