BMW i8 productie bomvol

BMW i8 M niet gepland
Naast reeds 10.000 bestellingen voor de elektrische i3 is ook de productie van de i8 al goed volgeboekt.

Zijn exuberante prijskaartje van ruim 120.000 euro is voor vele geïnteresseerden duidelijk geen probleem, want BMW geeft fier te kennen dat ze reeds één jaar lang verkochte i8’s kan produceren. Al krijg je er natuurlijk wel een hoop exclusiviteit voor terug, zowel qua uitstraling als aandrijflijn. En op een M-versie moet je niet wachten, haast je dus maar snel naar je BMW i-dealer.

Zijn 1.5-liter driecilinder is goed voor 231 pk, maar wordt ook geholpen door een elektromotor van 131 pk. Zo wordt een totaal vermogen van 362 pk gekoppeld aan een leeggewicht van amper 1.490 kilogram, prestaties zijn dus verzekerd! Een sprintje van 0-100 km/u lukt in 4,4 seconden en wie doet hem dat na aan een gemiddeld verbruik van slechts 2,5 liter per 100 kilometer? Volledig elektrisch zoef je tot slot 35 kilometer lang door de stad. (Via: WCF)

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...