Video: EVO test de Ferrari 458 Speciale

EVO test de Ferrari 458 Speciale
Op onze eigen Ferrari 458 Speciale rijtest is het nog even wachten, maar intussen kunnen we al even zien wat Jethro Bovingdon er van denkt!

De nieuwe Speciale is het summum van de sportieve V8 modellen bij Ferrari en moet de rijbeleving nog overtuigender weten te brengen bij de gelukkige eigenaars. Met een gewone 458 Italia of een 458 Spider heb je zeker niets te kort, maar er zijn altijd personen die nog net dat tikkeltje meer passione willen. De 458 Speciale is minder hardcore of circuit-minded dan zijn voorganger, de 430 Scuderia, toch verzamel je eerst best wat veilige kilometers alvorens je het tractiecontrolesysteem volledig uit zet.

Hoe dan ook, de Speciale heeft – naast een rare naam – de hoogste pk/gewicht verhouding voor atmosferische motoren. Met 605 pk en 540 Nm koppel uit een 4.5-liter grote V8 heb je dus best wel iets om fier op te zijn. Slechts 3 seconden heb je ook nodig om je 458 Speciale vanuit stilstand tot op 100 km/u te krijgen terwijl de pret pas voorbij is bij 320 km/u! Zelf schakelen zit er al enkele jaren niet meer in bij de heren uit Maranello, maar gelukkig is de automatische versnellingsbak bijzonder snel en scherp afgesteld.

Zo’n topsnelheid is eerder handig als je wilt opscheppen tegen de buurman, een 458 Speciale kenmerkt zich dan ook voornamelijk in het technologische innerlijk zonder klinisch voor de dag te komen. Het nieuwe Side Slip Angle Control systeem en de actieve aerodynamische aanpassingen zijn beiden de parels van deze Ferrari die ervoor zorgen dat je eindeloos plezier kan beleven, zowel op het circuit en als daily driver!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...