Officieel: SRT Viper Time Attack

SRT Viper Time Attack (TA)
SRT lost meer details over de Viper TA, een gelimiteerde editie van de eerder dit jaar gelanceerde sportwagen.

SRT toonde de Viper Time Attack (TA) al op het Autosalon van New York, maar op meer details was het toch eventjes wachten. Al maakt dat voor ons hier in Europa weinig uit, gezien de Viper jammer genoeg niet de oversteek maakt. Voor de liefhebbers van de importmarkt kunnen we echter wel volgende zaken meedelen.

De productie van de SRT Viper TA ging eigenlijk al een tijdje geleden van start in de Conner Avenue Assembly Plant te Detroit, waar 159 exemplaren van deze exclusieve editie gebouwd zullen worden. Maar liefst 93 ervan zullen bovendien het knaloranje “TA Orange” koetswerkkleurtje meekrijgen, 33 exemplaren worden “Venom Black” en de 33 overige worden in het maagdelijke “Bright White” gespoten. Begin alvast maar te bieden op jullie voorkeur.

Elk van de 159 Viper TA’s weegt slechts 1.537 kilogram en krijgt meerdere upgrades: een racewaardige instelbare Bilstein DampTronic ophanging, stuggere veerpoten, anti-roll bars en een lichtere X-vormige veerpootbrug gemaakt uit koolstofvezel. Verder onderscheidt de TA zich door middel van zijn Advanced Aerdoynamics Package met carbon splitters en een achterspoiler die bij zo’n 250 km/u tot 700% extra downforce genereert.

Onder de motorkap ligt weliswaar dezelfde 8.4-liter V10 met 640 pk en 814 Nm koppel, al lijkt ons dat ook meer dan voldoende voor deze achterwielaangedreven slang. Pirelli P Zero Corsa banden konden natuurlijk onmogelijk ontbreken voor een maximale grip en een nieuwe Brembo remkit moet op elk mogelijk moment de Viper terug tot stilstand kunnen brengen. De topsnelheid van dit oranje gevaarte bedraagt tot slot immers ruim 330 km/u.

 

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...