Lamborghini Veneno leeft zich uit op het circuit

Lamborghini Veneno & Sesto Elemento spelen op het circuit
Regenachtige circuitdagen kunnen ook plezierig zijn, zeker als Lamborghini de spectaculaire Veneno en Sesto Elemento van stal halen!

De kans dat we veel Veneno’s of Sesto Elemento’s zullen zien is bijzonder laag gezien de zeer beperkte productie, laat staan dat je ze in actie ziet op een racecircuit. Daarom haalt Lamborghini haar exemplaren zelf eens van stal en maalt het enkele rondjes op het Vallelunga circuit nabij Rome.

De Veneno is dé duurste Lamborghini die we te verwerken kregen in de voorbije jaren. Maar liefst 3,6 miljoen euro – zonder taksen – moest je neerleggen om 1 van de 3 exemplaren te kunnen bemachtigen. Het exemplaar op deze video is daarentegen een vierde en blijft in het bezit van de Italianen uit Sant’Agata. De Aventador werd als basis gebruikt voor de Veneno en kreeg een visuele update met agressieve lijnen en scherpe hoeken, de 6.5-liter V12 werd bovendien wat gekieteld tot 740 pk! Voor de zonnekloppers onder ons bouwde Lamborghini ook een Veneno Roadster, waarvan er 9 exemplaren te koop zijn!

Met 2,2 miljoen euro en 20 exemplaren is de Sesto Elemento iets minder gruwelijk qua aankoopprijs en exclusiviteit, maar toch bezit deze Lamborghini voldoende plezier om een grijze herfstdag goed te maken. Als basis werd hiervoor de Gallardo Superleggera gebruikt die nogmaals gestript werd tot een drooggewicht van net geen 1.000 kilogram. De V10 levert nog steeds 570 pk, maar kan in deze configuratie de befaamde stoplichtsprint voltooien in slechts 2,5 seconden. De naamgeving verwijst naar het 6e element in het periodiek systeem, er werd dan ook heel wat koolstofvezel gebruikt in deze track only Gallardo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...