Officieel: Lexus CT 200h Facelift

Lexus CT200h
Lexus introduceert op de Guangzhou Motor Show in China de gefacelifte CT200h.

Onze rijtest met de Lexus CT200h lijkt al zo lang geleden dat we hem bijna vergeten waren. Maar Lexus zelf blijkbaar niet, want voor het komende jaar geven ze de wagen een kleine facelift. Veel verschillen zijn er niet, maar we bemerken alvast de ondertussen gekende familiegrille en er zouden ook nieuwe 16-inch en 17-inch velgen aan de catalogus zijn toegevoegd. Achteraan werd de bumper iets meer horizontaal vormgegeven en werd het centrale onderste stuk zwart gekleurd. Er zijn zes kleurtjes beschikbaar, ook voor het dak dat contrasterend kan worden gespoten.

Binnenin installeerde Lexus een nieuw stuurwiel, een dunner 4,2-inch TFT instrumentenpaneel en een update van het multimediasysteem. Optioneel kan je op je CT200h natuurlijk vele snufjes verkrijgen zoals Intuitive Parking Assist, een achteruitrijcamera en een knopje om de tractiecontrole uit te schakelen. Jawel, daar moet je dus blijkbaar voor bijbetalen.

Onder de motorkap ligt nog steeds de 1.8-liter benzinemotor die samen met de elektromotor een gecombineerd vermogen levert van 136 pk. Goed voor een sprint van 0-100 km/u in 10,3 seconden en bij ons een gemiddeld testverbruik van 5,1 liter per honderd kilometer. Echt spannend is het dus niet, maar ook voor de Lexus-fans onder jullie doen we graag wat extra moeite.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...