Officieel: Mercedes-Benz GLA 45 AMG Concept

Mercedes-Benz GLA 45 AMG Concept
Mercedes heeft na een teaser gisteren nu ook officiële beelden en specificaties vrijgegeven van hun opgepepte GLA.

Het is momenteel likkebaarden in Californië, meer bepaald op de 2013 Los Angeles Auto Show. Daar heeft Mercedes de GLA45 AMG Concept voorgesteld nadat ze gisteren reeds een teaser de wereld instuurden. En het woord ‘concept’ mag je eigenlijk al meteen achterwege laten. Zoals hij nu te zien is zal hij op enkele details na immers ook van de band rollen. Voorin de compacte SUV ligt een 360 pk sterk 2.0-liter benzine turboblok met vier cilinders. Dit blok kennen we al uit de CLA45 AMG en werd geïntroduceerd in de A45 AMG, welke wij al aan de tand gevoeld hebben. Het is gekoppeld aan de AMG Speedshift transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen waarbij de kracht verdeeld wordt over de vier wielen dankzij het AMG Performance 4MATIC all-wheel-drive system. Zo sleurt de hoogpotige A-Klasse in ongeveer 5 seconden naar de 100.

In Affalterbach staan ze niet bekend voor half werk, integendeel. Om al die kracht op de baan te houden waren enkele aerodynamische aanpassingen nodig. Zo zien we gewijzigde dorpels onder de deuren, een sportief ogende bumper vooraan en een serieuze spoiler achteraan. Daarnaast zien we tal van blinkende zwarte accenten, werden er enkele badges geplaatst en steken er 21-inch aluminium AMG-velgen onder de wagen die de grote remschijven voldoende ruimte bieden. Wanneer deze GLA 45 AMG in de showroom zal staan is voorlopig onbekend, maar volgende video’s geven alvast een mooi voorproefje.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...