Spyshots: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

mercedes-cla-shooting-brake-1
In 2015 wordt deze Shooting Brake-variant van de CLA gelanceerd. De CLA Shooting Brake zal het vijfde model zijn dat het MFA platform van Mercedes, samen met de A- Klasse, B-Klasse , CLA en GLA, meekrijgt. Ondanks dat de foto’s nogal wazig zijn, kan je duidelijk het Shooting Brake concept herkennen. We zien ook duidelijk dat het om de CLA gaat aangezien de wagen hier dezelfde vallende daklijn heeft als de coupé. De CLA Shooting Brake is dus duidelijk geïnspireerd op de CLA maar neemt achteraan toch vooral elementen over van de CLS Shooting Brake. Dit kunnen we afleiden door de geïntegreerde achterspoiler en de stijlvolle achterklep achteraan.

We mogen dezelfde specificaties verwachten als bij de rest van de MFA-groep, inclusief de AMG Performance cijfers. Ook het aanbod van het motorengamma blijft hetzelfde als bij de CLA met de 136 pk en 170 pk 1.8-liter diesels alsook de 1.6-liter benzine. Ze zullen aangeboden worden met ofwel een handgeschakelde zesbak of een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Ook de 4MATIC optie, die debuteerde in de CLA 250, is van de partij. Als de CLA de CLS volgt, zal de CLA45 AMG Shooting Brake ook vroeg of laat op de markt verschijnen. Vanzelfsprekend aangedreven door dezelfde 360 pk sterke 2.0-liter viercilinder die ook gebruikt wordt in de A45-, CLA45-en de GLA45 AMG.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...