Officieel: Jaguar F-Type Coupe

Jaguar F-Type Coupe 2014
De Jaguar F-Type Coupé is volledig officieel en krijgt bovendien een 550 pk sterke R-versie.

Sommigen zweren bij een cabrio, anderen worden sneller verliefd op de sensuele lijnen van een coupé. Het F-Type gamma van Jaguar komt vanaf vandaag tegemoet aan beide klantengroepen, want in Los Angeles stelde het de F-Type Coupé eindelijk aan het ruime publiek voor. Grote verrassingen zijn er op designvlak niet, gezien de gelijkenissen met de dakloze variant vanzelfsprekend treffend zijn, maar het resultaat blijft toch oogverblindend mooi. De gelijkenissen met de C-X16 Concept zijn opvallend.

Onder de motorkap krijgen we naast de gekende motorisaties uit de Roadster, zijnde een 3.0-liter V6 met 340 pk of 380 pk in de S-versie, de dikke 5.0-liter V8 motor die we kennen uit de XKR-S en XFR-S. De F-Type R Coupé krijgt dus 55 pk extra bovenop de V8-motorisatie die we al kenden uit de Roadster, waarmee de F-Type Coupé van 0-100 km/u sprint in exact vier seconden. De topsnelheid werd elektronisch begrensd tot 300 km/u. Het achterste rubber krijgt het met 680 Nm koppel bovendien meer dan hard te verduren! Het Electronic Active Differential (EAD) van de tweede generatie probeert samen met het “Torque Vectoring by Braking” systeem alvast het kostbare geheel in de juiste richting te houden.

De S- en R-versies zijn optioneel bovendien beschikbaar met carbon-keramische remmen (CCM) die 21 kilogram lichter zijn dan het standaard remmateriaal. Qua transmissie heb je niet te kiezen, want de F-Type wordt steevast met een achttraps Quickshift automaat geleverd. Een manuele modus is natuurlijk aanwezig onder de vorm van de centrale SportShift pook of met de flippers aan het stuur. Van een viercilinder is voorlopig nog geen sprake, maar die verwachten we wel in de nabije toekomst. Prijzen starten in België vanaf 68.800 euro voor de V6, 80.400 euro voor de F-Type Coupé S en een dikke 106.000 euro voor de F-Type R. De verkopen gaan van start in maart 2014. Geniet nu alvast van het prachtige beeldmateriaal en meerdere auditieve orgasmes in het filmpje.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...