Drie nieuwe Honda VTEC motoren

Honda Earth Dreams Technology
Honda’s Earth Dreams Technology heeft er drie motoren bij.

Honda heeft drie nieuwe motoren aangekondigd die deel uitmaken van het Earth Dreams Technology gamma. Earth Dreams Technology is de alomvattende term voor Honda’s nieuwste motoren die brandstofbesparend werken en zo milieuvriendelijk mogelijk hun werk doen. Hierbij worden de gekende VTEC (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control System) motoren nog verder verfijnd door bijvoorbeeld de wrijving te verminderen.

Het gaat om een 1.0, 1.5 en 2.0-liter geblazen benzinemotor die aan het VTEC gamma worden toegevoegd. Die laatste komt in de Honda Civic Type R te liggen. Bij alle drie de motoren wordt gebruik gemaakt van directe injectie en een variabele kleppentiming om te helpen met “de dynamische prestaties gekoppeld aan een uitstoot en verbruik die de beste in hun klasse zijn”. Aldus Honda. De 1.0-liter wordt een driecilinder motor, terwijl de 1.5 en 2.0-liter motoren beiden vier cilinders krijgen. (via: AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...