Video: Lykan Hypersport in actie

lykan hypersport
De Lykan Hypersport werd voor het eerst gefilmd in actie op de Autodrome in Dubai.

De extreem dure -2,5 miljoen euro om precies te zijn- Lykan Hypersport maakte zijn debuut een paar weken geleden op het autosalon van Dubai. Vandaag kunnen we de RUF-aangedreven hypercar zien presteren op het circuit. Zo bewijst W Motors dat hun bolide niet enkel op papier werkt, in tegenstelling tot de Devel Sixteen die met zijn ongeloofwaardige 5.000 pk meer te bewijzen heeft dan er mogelijk te bewijzen valt. Om het allemaal nog wat extremer te maken zijn de LED-lichten ingelegd met diamantjes en heeft de Lykan Hypersport gouden stiksels in het leder. De holografische display en titanium accenten moeten het geheel afmaken. Met een oplage van slechts 7 stuks wordt dit een serieus hebbeding voor de rijken op aarde.

De Lykan Hypersport krijgt een 3.7-liter zescilinder boxermotor die goed is voor zo’n 770 pk en 1.000 Nm aan koppel. Deze brute kracht wordt overgebracht op de weg via een sequentiële versnellingsbak die de Hypersport ertoe in staat stelt om de 100 te bereiken in 2,8 seconden. Oh, en voor we het vergeten: de topsnelheid bedraagt 395 km/h. Het lijkt misschien allemaal zeer indrukwekkend, maar voor dat geld zijn er wel nog vele alternatieven. Zo denken we aan de Bugatti Veyron Super Sport of de Hennessey Venom GT. Maar hoe dan ook, W Motors beweert dat ze de productie misschien zullen uitbreiden aangezien ze veel vraag krijgen uit Rusland, China en de Verenigde Staten. In België zullen we hem niet meteen zien rondrijden… (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...