Spyshots: Jaguar F-type [viercilinder?]

Spyshots: Jaguar F-type instapper (viercilinder?)
Komt Jaguar volgend jaar met een instapper voor de F-Type? Deze spyshots zeggen (bijna) van wel!

Momenteel kan je bij de lokale Jaguar dealer bij de aankoop van een bloedmooie F-Type kiezen uit een V6 met 340 of 380 pk én een machtige V8 met maar liefst 495 pk. Bijzonder leuk speelgoed, maar met een basisprijs van €75.000 niet voor iedereen weggelegd. Daarom zou Jaguar nu werken aan een F-Type met een viercilinder en op die manier ook in de lagere prijscategorieën hoogstaand rijplezier aanbieden.

Aangezien enkel de motorkap afgedekt werd op onderstaande foto’s is een facelift uitgesloten en voor een extreem krachtige F-Type R(S) lijkt het ook nog wat te vroeg. En als we in het Jaguar gamma zoeken naar een kleine doch potente krachtbron komen we al snel uit op de nieuwe i4 benzinemotor. Deze basismotor levert in de XJ alvast 240 pk en 340 Nm in combinatie met een gemiddeld verbruik van slechts 9,5 liter. We verwachten deze motor volgend jaar dan ook in F-Type in licht gewijzigde vorm om toch mooi aan te sluiten op de bestaande V6.

De auditieve belevenis zal met deze nieuwe krachtbron misschien minder krachtig zijn dan zijn grote broers, al vertrouwen we op het kunnen van de Jaguar ingenieurs. Met een topsnelheid van 250 km/u en sprintsnelheid van onder de 7 seconden zit je uiteindelijk ook meer dan safe. Met de nakende lancering van de F-Type Coupe lijkt het ook logisch dat de nieuwe motorisatie in beide carrosserievormen ter beschikking zal zijn, al moeten we toch nog enkele maanden wachten op een officiële lancering.

Lees hier (+ video) onze rijtest met de Jaguar F-Type S

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...