De eerste Belgische Aston Martin One-77 is een feit

De eerste Belgische Aston Martin One-77 is een feit
Na die nieuwe Bugatti Veyron is ons land sindskort nog een hypercar rijker. Een van de zevenenzeventig exemplaren van de Aston Martin One-77 draagt vanaf heden een Belgische nummerplaat!

Je kan een leuke sportieve wagen hebben, je kan een sportwagen hebben, je kan nog meer geluk hebben en achter het stuur van iets Duits of Italiaans kruipen, maar het kan altijd beter! Hypercars met de kostprijs van een riante villa zijn misschien eerder iets voor mondaine badsteden zoals Monaco, St Tropez of Hong Kong, maar toch hebben we sindskort een nieuwe parel op de Belgische wegen.

Van de Aston Martin One-77 werden er logischerwijs maar 77 exemplaren geleverd en die zijn allemaal al de deur uit. Of deze donkerrode Aston Martin dan een tweedehandsexemplaar is, kunnen we niet per sé zeggen, maar hij ziet er alvast beeldig uit. We bemerken wederom dat er geen leuke gepersonaliseerde nummerplaat – ter waarde van duizend euro – aanwezig is. Rijken besparen al vaker op de kleine eurootjes. Met een kostprijs ten noorden van het miljoen euro heeft de eigenaar (m/v met talent) alvast een stevige aankoop gedaan, al is de One-77 gezien zijn exclusiviteit en prachtige styling misschien ook wel een goede investering naar de toekomst toe.

Elke Aston Martin One-77 werd handgebouwd met de grootste precisie en toewijding in de fabriek te Gaydon en kreeg een flinke V12 mee met maar liefst 7,3 liter longinhoud. Goed voor maar liefst 750 pk en evenveel Newtonmeters koppel waarmee in 3,5 seconden vanuit stilstand tot aan 100 km/u kan geraken. Met een topsnelheid van 355 km/u kan je ook menig sportwagen achter je laten op de Autobahn, al zal de Belgische eigenaar daar minder aan hebben.

Hopelijk zien we deze One-77 veel rondrijden op de Belgische wegen als aflossing voor de vele grijze leasewagens en ecodiesels. Tot wanneer de grote jongens zoals de Huayra, LaFerrari, P1 en 918 Spyder een Belgische nummerplaat dragen, lijkt deze Aston Martin misschien wel hét pareltje dat je moet gezien hebben. (Via)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...