Porsche 918 Spyder is sneller dan gedacht!

Porsche 918 Spyder
Net voor de eerste 918 Spyder‘s geleverd worden aan de gelukkige klanten, komt Porsche met nóg betere prestatiecijfers!

Hoe mooi kan het leven toch zijn, na al die jaren ontwikkeling toch in de laatste maanden maar liefst 0,2 seconden snelheidswinst boeken om vanuit stilstand naar 100 km/u te geraken. De sprint naar 200 km/u doe je bovendien met de laatste updates in 7,2 seconden, wat een halve seconde sneller is dan verwacht! Tot 300 km/u doe je er tot slot maar 19,9 seconden over, tegenover 22 seconden ervoor. Zo zie je maar dat het PR-team en het ontwikkelingsteam elkaar perfect aanvullen bij Porsche!

Niet enkel de sprintcijfers werden verbeterd, ook de uitstoot zakte een beetje tot minimaal 70 g per kilometer als je het optionele Weissach Package aanvinkte (+ €60.000). Dankzij de elektromotoren is het verbruik op papier ook aan de lage kant, slechts 3,1 liter benzine zou je nodig hebben om 100 km af te leggen.

De Porsche 918 Spyder is misschien wel de meest geniale hybride van het moment, al gebruiken zijn direct concurrenten – de Ferrari LaFerrari en McLaren P1 – ook elektriciteit om bijzonder sportieve cijfers te combineren met een extreem lage uitstoot- en verbruikswaarden. Dankzij de V8 en de elektromotoren heeft de 918 maar liefst 887 pk en 800 Nm koppel ter beschikking, in België zou de prijs rond de €750.000 liggen. Of Porsche hun Nürburgring rondetijd nog wat kunnen scherper stellen met deze nieuwe cijfers is nog niet bekend, maar hoe dan ook hoef je jezelf niet te schamen met de huidige 7 minuten en 14 seconden!

Met deze verbeterde cijfers zou je dus absoluut niet meer mogen twijfelen, configureren die handel en eens gaan praten met de bank. Verkies je liever een Porsche 918 Coupe, dan moet je nog even wachten…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...