Gelekt: Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R Nismo
Daar is hij dan, iets vroeger dan gepland, de langverwachte Nissan GT-R Nismo!

Met een Nissan GT-R heb je echt niets te klagen, je kan jezelf op een aanvaardbare manier comfortabel verplaatsen maar ook zonder problemen meespelen met de sportwagens in het weekend. Elk jaar kreeg de GT-R een kleine update met een lichte vermogensupgrade en wat visuele opsmuk, maar het was toch uitkijken naar de NISMO variant. Het NISMO team heeft heel wat ervaring uit de motorsport en is vanaf heden verantwoordelijk voor de meer sportieve Nissan’s zoals de Juke Nismo en zelfs een Micra Nismo.

Over de prestatiecijfers en capaciteiten was al zodanig veel geschreven en gespeculeerd dat het onmogelijk was om al die gekke verwachtingen waar te maken. Normaal zouden we morgen pas de Nissan GT-R Nismo mogen verwelkomen, maar door het internet hebben we vandaag al wat cijfers en beeldmateriaal. De 3.8-liter V6 ligt nog steeds voorin en levert maar liefst 595 pk en 630 Nm koppel dankzij een gewijzigde uitlaat, grotere turbo’s en een nieuw ontstekingsschema! Nog meer vermogen zou nog steeds kunnen, maar dan riskeert Nissan de versnellingsbak te beschadigen.

Naast een vermogenstoename werd de wagen ook visueel wat onder handen genomen met het intussen bekende rood/witte kleurenschema. De 20″ velgen zitten op extra sportieve banden wat de prestaties en het gripniveau positief zou beïnvloeden. De grille vooraan kreeg ook 2 extra splitters mee en achteraan vinden we een gigantische grote spoiler mee, because racecar! Daarnaast zou ook het chassis wat strakker ingesteld zijn, net zoals de demping. Voor de volledige lijst van aanpassingen zullen we echter op het officiële bericht van Nissan zelf moeten wachten.

Met deze eerste informatie krijgen we ook een bijzonder snelle Nürburgring-tijd mee van slechts 7’08” waarmee de GT-R Nismo ongeveer alles en iedereen achter zich laat, alhoewel de bijzonder dure hypercars als de LaFerrari, 918 Spyder en P1 het rondje wellicht nog iets sneller kunnen doen. Prijzen zijn er ook nog niet officieel, maar zouden voor België rond de €150.000 liggen. De opvolger van de Nissan GT-R zou pas ergens in 2015 tevoorschijn moeten komen, dus tot dan kunnen we gelukkig genieten van deze Nismo. Het beste voor het laatste houden, heet dat dan!

Nissan GT-R Nismo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...