Upgrade: Volkswagen Crossblue Coupe Concept

crossblue coupe concept
De Crossblue Coupé Concept wordt met lichte wijzigingen voorgesteld op het autosalon van Los Angeles.

Gisteren hadden we het nog over de nieuwe Tiguan, wel dit is de wagen waarop hij grotendeels gebaseerd zal zijn. Virtueel ziet het model er identiek hetzelfde uit als het concept dat debuteerde op het autosalon van Shangai eerder dit jaar. De veranderingen zitten eerder onderhuids. Het concept heeft nog altijd een plug-in hybride aandrijflijn die bestaat uit een turbo-aangedreven V6 met twee elektromotoren. Helaas was Volkswagen iets te enthousiast met de specificaties begin dit jaar in Shangai en hebben ze moeten milderen.

Volkswagen beweert dat je nu met de Crossblue Coupe concept zo’n 21 km volledig elektrisch kan rijden, in plaats van 33 km begin dit jaar. Ook het volledige bereik werd aangepast van
1.190 km naar 917 km. Frappant is dat Volkswagen weigert te vermelden waarom de specificaties veranderd zijn. Het persverslag meldt ook nog dat de Crossblue Coupé Concept een 9., kWh lithium-ion batterij krijgt in tegenstelling tot de vorige 9,9 kWh batterij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...