McLaren Golf-concurrent was een grapje

McLaren MP4-12C facelift MY2014
Weinig verrassend, maar de Golf-concurrent van McLaren met carbon monocoque was een grapje van designer Stephenson, de P13 komt er wel!

Eerder deze week wist Frank Stephenson te zeggen dat hij graag een McLaren concurrent voor de Volkswagen Golf zou zien in de nabije toekomst. Volgens een woordvoerder van McLaren was dat echter niet meer dan een grapje en zijn er absoluut geen plannen om een C-segmenter te bouwen.

Dezelfde persoon bevestigde wel dat een nieuw model onder de MP4-12C in 2015 gelanceerd zal worden met een aantrekkelijker prijskaartje om vooral de Porsche 911 en Audi R8 aan te vallen. Hiermee verwijst hij natuurlijk naar de reeds eerder gespotte P13, die minder dan 1.450 kilogram zal wegen en volgens geruchten zal worden aangedreven door een 3.8-liter V8 met 450 pk. Een sprint van 0-100 km/u zou zo voorbij zijn na minder dan 4 seconden en de topsnelheid kan wel eens een dikke 320 km/u bedragen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...