Officieel: Mercedes SLS AMG GT Final Edition

Officieel: Mercedes SLS AMG GT Final Edition
Het tijdperk van de Mercedes SLS AMG is bijna voorbij, maar gelukkig krijgen we nog een gepaste Final Edition!

Zoals we eerder al aangaven is het verhaal van de legendarische SLS Gullwing alweer voorbij. In autotermen een bijzonder korte productieperiode, maar de heren uit Stuttgart zien de vleugeldeuren liever maar 1 keer per decennium passeren. Volgend jaar krijgen we gelukkig wel een vervanger, maar die zal iets compacter zijn en het ook moeten doen met een kleinere krachtbron. Veel verhelderende informatie omtrent de nieuwe AMG GT – codenaam C190 – is nog niet beschikbaar, naar alle waarschijnlijkheid krijgt de Porsche 911 er wel een te duchten concurrent bij!

Maar tot we die strijd kunnen aanschouwen moeten we het doen met de SLS AMG GT Final Edition. Motorisch zijn er jammer genoeg geen wijzigingen ten opzichte van een gewone SLS GT dus moet je het nog steeds doen met de 591 pk sterke V8 die in staat is om meer dan 300 km/u op de tellerpartij te toveren. Een sprintje aan het stoplicht is ook al voorbij na 3,8 seconden! Naast een bijzonder strak uiterlijk bezit de uitzwaai-editie van de SLS GT nog steeds een volbloed sportwagenziel. Visueel krijgen we wel enkele aanpassingen zoals een spoiler, motorkap en front uit koolstofvezel en verdonkerde accenten.

Interesse in deze laatste productie-exemplaren van de SLS AMG? Haast je dan naar de dealer want er staan slechts 350 stuks op de planning, mooi te verdelen over de Coupé en de Roadster. Deze Final Editon zal staan shinen op de stand van Mercedes tijdens het Autosalon van Los Angeles en Tokyo, broederlijk vergezeld van de S65 AMG! Meer informatie en mooie foto’s volgen dan hopelijk ook.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...