Video: Devel Sixteen

devel sixteen
Ontwerper Rashid Al-Attari onthult enkele ongelofelijke details over zijn creatie!

De Devel Sixteen is volledig ontwikkeld in Dubai en is een unieke wagen die alle huidige wereldrecords moet verbreken. Dit zou ook wel eens aardig kunnen lukken met zijn V16 en vier gigantische turbo’s. In 2006 werd reeds de eerste hand gelegd aan de wagen. Ze zijn er op die tijdspanne in geslaagd om speciale banden, aangepaste aerodynamica en een volwaardige transmissie te creëren. Dit zou moeten volstaan om zo de onwerkelijke kuch 5.000 pk in bedwang te houden. Enkel nog een vermogensbank zoeken om dat eventjes zwart-op-wit te bevestigen.

Bij dagelijks gebruik zal de wagen de krachtbron reduceren tot 800 of 900 pk en dat door de helft van de beschikbare cilinders te gebruiken. Maar als je wil tonen wat deze absurde hypercar in zijn mars heeft, kan dat via een simpele druk op de knop. Zo wordt de volledige 5.000 pk ter beschikking gesteld en hoef je enkel nog het gaspedaal te vloeren om zo de duivel volledig te ontketenen. Met de volledige power beschikbaar, alle 16 cilinders indien u het niet goed gelezen heeft, zal de Devel Sixteen een topsnelheid halen van maar liefst 560 km/u! Als hij het al kan zullen wij het niet meteen proberen. Binnen 16 maanden ZOU dit monster WAARSCHIJNLIJK in productie gaan, hopelijk zitten er tegen dan een goed paar remmen op.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Video: Devel Sixteen"

  1. mrnix 14-11-2013 om 19:36

    Wow…
    wel maar kleine remmekes precies :p

    • TDB 15-11-2013 om 13:06

      Deze auto lijkt me dan ook een compleet irrealistisch verzinsel! 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...