Mercedes SLS AMG Final Edition komt eraan!

Mercedes SLS AMG Final Edition
Volgend jaar zou het al over & uit zijn voor de magische SLS AMG, maar gelukkig krijgen we als afscheidsgeschenk nog een Final Edition!

De SLS AMG is al officieel op de markt sinds 2009 en is samen met de MP4-12C het gevolg van de breuk tussen Mercedes en McLaren. Vroeger bouwden deze 2 maar al te graag leuke sportwagens broederlijk met elkaar, de SLR McLaren is – in al zijn uitvoeringen – daar het mooiste bewijs van. Maar beide constructeurs wilden uiteindelijk een andere weg opgaan en nu moeten we het gewoon doen met 2 mogelijkheden qua sportieve bolides in een hogere prijsklasse.

Naast een Coupe kregen we logischerwijs ook een Cabriolet, enkele GT3 afgeleide racevarianten, een bijzonder snelle Electric Drive en zelfs een brutale Black Series. Midden 2012 kwam daarbovenop nog eens een GT uitvoering voor zowel de Coupe als Cabriolet met een beperkte vermogenstoename (+20 pk), een sneller schakelende automaat en een ietwat stijvere ophanging. Maar het SLS AMG gamma zal nog wat uitbreiden alvorens we volgend jaar een nieuw highend performance model mogen verwachten van Mercedes AMG.

Onderstaande spyshots tonen wederom een kleine visuele update voor zowel de open als de gesloten SLS. Motorisch verwachten we ongeveer dezelfde specificaties als de SLS GT, wat neerkomt op 591 pk en 650 Nm koppel en een beperkte opfrissing van het interieur. Natuurlijk ook geen Final Edition zonder ontelbare badges en verwijzingen naar het afscheidseditie van de nu al legendarische sportwagen. Mercedes heeft nog niets bevestig,  maar in de wandelgangen wordt deze laatste SLS verwacht op het nakende Autosalon van Los Angeles.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...