Peugeot komt wellicht met een 208 R


Volgens de Peugeot top is er ruimte boven de Peugeot 208 GTi.

In een interview met Automotive News Europe zei Peugeot CEO Maxime Picat dat ze binnenkort een nog sportievere Peugeot 208 gaan toevoegen aan hun wagenparkt, die nog boven de GTi zal worden geplaatst. Hoewel bronnen binnen Peugeot ontkennen dat er plannen zouden zijn voor een 208 R, blijkt er na een marktonderzoek wel degelijk vraag te zijn naar een nog lichtere en sportievere variant van de Peugeot 208 GTi.

Wel zou de huidige GTi het potentieel bezitten om een gewichtsreductie door te voeren en extra vermogen te implementeren. Dit laatste blijkt alvast niet uit de lucht gegrepen aangezien dezelfde motor in de RCZ R en de 308 R Concept gekieteld is tot 274 pk en 330 Nm. In de RCZ R zou dit een sprint naar de 100 mogelijk maken in slechts 5,9 sec en een begrensde topsnelheid van 250 km/h haalbaar zijn. Maar gezien de GTi tot 300 kg minder weegt dan de RCZ R en de 208 R nog minder in de schaal zou leggen, is het niet eens nodig het onderste uit de kan te halen. Hoewel je ons daar ook geen stokje voor zult zien steken. (via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...