Officieel: Ford Ka Concept

Ford Ka 2014
Met een tropische groet uit Brazilië onthult Ford de nieuwe Ka.

Al is het nog een concept en is een lancering in Europa nog verre van zeker, heeft Ford in Brazilië de nieuwe Ka voorgesteld. Onlangs waren er nog geruchten om het model volledig te schrappen, maar in de opkomende markten zou de kleinste Ford toch nog potentieel bieden. Volgend jaar zal de nieuwe generatie in Brazilië officieel gelanceerd worden.

Van grote verrassingen is bij deze Ford Ka geen sprake. Zoals je ook zou verwachten is het een baby-Fiesta met de reeds vaak gekopieerde Aston Martin grille. Verder bemerken we nog wat kenmerken van de Escort Concept en is het model op zich onmiskenbaar een Ford.

Volgens Braziliaanse media krijgt de nieuwe Ka een atmosferische 1.0-liter driecilinder met 80 pk alsook een 1.5-liter met 111 pk als die op ethanol draait. Met reguliere benzine raak je slechts aan 107 pk. Over een Ecoboost motor is voorlopig geen sprake.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Ford Ka Concept"

 1. ixke 14-11-2013 om 14:46

  Dorie, jullie waren me voor …
  ik had dit zelf nog niet gezien (was tot hiertoe nog niet in het ‘4 Rodas’ tijdschrift verschenen)
  Het ziet er toch iets beter uit dan de huidige Ka die hier in Brazilië rondtuft (een drieste weinig originele verscheining die niks meer te maken had met het originele Ka-concept)
  Tussen haakjes, de Mondeo (zo zou ie toch bij jullie noemen) begint hier met mondjesmaat op de markt te komen (noemt hier wel ‘Fusion’) en het blijft een mooie verschijning … waarom draalt Ford toch zo om die bij jullie te lanceren ???
  Tropische groeten uit Bahia
  Ivan
  http://bahia.basix.cc

  • TDB 14-11-2013 om 18:46

   Inderdaad, de Mondeo mag wel eens spoedig gelanceerd worden. Eeuwig wachten!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...