Nieuwe Porsche Speedster in de maak


De nieuwe Porsche Speedster zou accenten krijgen van de Porsche 550 Spyder.

Volgens een recent bericht is Porsche volop bezig met het ontwikkelen van een nieuwe 911 Speedster. Veel details zijn er jammer genoeg nog niet vrijgegeven, maar Autobild vermeldt dat de nieuwe Speedster geïntroduceerd zal worden begin 2015. Een leuk detail is dat hij verborgen deurklinken met zich mee zal krijgen, net zoals de 550 Spyder van weleer. De Speedster zou ook uitgerust zijn met een manuele soft-top die je gemakkelijk kunt opbergen in de kofferklep.

Verder is er nog weinig informatie beschikbaar over het model, maar de laatste keer dat er een nieuwe 911 Speedster gelanceerd werd, dateert al van 2010 op het autosalon van Parijs. Toen was hij gebaseerd op de Carrera S Cabrio, maar dan aangekleed met een aerodynamische bodykit, een additionele standaarduitrusting en een opgevoerde 3.8-liter flat-six. Volgens Autobild zal de productie beperkt worden tot slechts 550 stuks, duidelijk niet zomaar gekozen. Meteen ook al een verwijzing dat de nieuwe Speedster kenmerken zal overnemen van de 550 Spyder. Hoogstwaarschijnlijk zal er weliswaar een hevig prijskaartje aanhangen, maar dat zijn we gewoon van exclusieve Porsche-modellen. De nieuwe Macan zal iets betaalbaarder zijn en die krijgen we iets vroeger te zien. De onthulling volgt binnen 7 dagen in Los Angeles. (Via: WCF)

Porsche 911 Speedster 991 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...