Gelekt: Specificaties Porsche Macan

Porsche Macan 2014
We konden al zeggen dat er zowel een 3.0-liter V6 als 3.6-liter V6 in de Porsche Macan zou liggen, maar nu hebben we ook alle cijfertjes.

De Porsche Macan komt er spoedig aan en ook al is het nog steeds wachten op een officieel persbericht, konden enkele Chinezen nu al hun hand leggen op de volledige specificatielijst. De baby-Cayenne zal zo onder andere minstens 1.898 kilogram in de weegschaal leggen, 4.675 mm lang zijn, 1.923 mm breed en 1.628 mm hoog. De wielbasis is exact dezelfde als die van de Audi Q5 en bedraagt 2.807 mm. In China zal de Macan beschikbaar zijn als Macan S, Macan S Diesel en Macan Turbo.

In de Macan S ligt een 3.0-liter twin-turbo V6 in het vooronder met 340 pk en 460 Nm, goed voor een sprint van 0-100 km/u in 5,5 seconden en een topsnelheid van 254 km/u. Mag het iets sneller gaan, dan kies je voor de Macan Turbo met een 3.6-liter twin-turbo en 400 pk. De gekende sprint is hiermee al voorbij na 4,8 seconden en de topsnelheid blijft steken op 269 km/u. Vermoedelijk was het eerder dit weekend vrijgegeven geluid afkomstig van deze topper. Al zal in België vooral de Macan S Diesel populair worden met zijn koppelrijke 3.0-liter V6. Deze levert 258 pk, een enorm koppel van 580 Nm en werkt de sprint naar het eerste honderdtal af in 6,2 seconden. De topsnelheid bedraagt nog steeds een respectabele 226 km/u. (Via: WCF)

Porsche Macan Specs

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...