Officieel: Bentley Mulsanne Shaheen

Bentley Mulsanne Shaheen
Een Bentley geïnspireerd door een vogel, nergens anders voorgesteld dan op de Dubai Motor Show.

Het Midden Oosten krijgt af en toe al eens een speciale editie van een reeds zeer exclusief voertuig. Waar er geld in overvloed is, floreert personalisatie immers nog meer. Daarom kwam ook Bentley naar Dubai met deze Mulsanne Shaheen, geïnspireerd door de gelijknamige adelaar en gekenmerkt door zijn tweekleurig exterieur met panoramisch zonnedak en 21-inch velgen. Dat van de vogel is natuurlijk marketingpraat, maar het exemplaar ziet er toch weer beeldig uit. Al ziet de tweekleurige kofferklep er toch maar raar uit.

Binnenin werd de luxueuze lat nog ietsje hoger gelegd met lederen zetels in diamantmotief, een walnoot houten afwerking en gouden Mulsanne Shaheen logo’s op de iPad picnicktafeltjes achterin. Natuurlijk heeft deze Bentley ook een flessenkoeler en een WiFi hotspot, terwijl de aandrijfkracht voorzien wordt door een twin-turbo 6.75-liter V8 met 512 pk en 1.020 Nm. Schakelen gebeurt vanzelfsprekend automatisch via een achttraps transmissie die samen met de potente krachtcentrale de Mulsanne van 0-100 km/u stuurt in amper 5,3 seconden. De topsnelheid ligt onbegrensd op 296 km/u. (Via: DriveArabia)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...