Officieel: Mercedes S65 AMG 2014

Officieel: Mercedes S65 AMG 2014
Net op tijd voor onder de kerstboom, de krachtige Mercedes S65 AMG!

Op minder dan een jaar na de lancering van de reguliere S-Klasse zien we al de twee krachtigste varianten passeren. Met de nieuwe S-Klasse rijd je standaard al bijna mét de beste auto ter wereld inzake technologie en rijhulpsystemen, maar op het sportieve vlak zoek je het beter iets hogerop bij de S63 AMG. Die heeft met 570 pk net iets meer oomph. Al kan alles natuurlijk nóg beter, dat bewijst de S65 AMG.

Net zoals de vorige generatie krijgt deze sportieve luxelimousine een 6.0-liter V12 in het voorin met maar liefst 630 pk en 1.000 Nm koppel. Eigenlijk ligt het aantal Newtonmeters nog heel wat hoger, maar om de banden te sparen werd het ietwat gelimiteerd. Met deze cijfers ben je in staat om in 4,2 seconden vanuit stilstand tot 100 km/u te geraken, de topsnelheid ligt naar goede Duitse gewoontes op 250 km/u. Zelf schakelen zit er al een tijdje niet meer in bij de performante Mercedessen, maar gelukkig schakelt de SPEEDSHIFT 7G PLUS bijzonder snel en vlot.

Het interieur is nog steeds een pareltje en zowel voor- als achteraan is het prinsheerlijk vertoeven. Om de momenteel nog onbekende meerprijs ten opzichte van een gewone S350 CDI te verantwoorden krijg je wel heel wat koolstofvezel, alcantara en diverse accenten in chroom. Aan de buitenzijde vind je ook overal V12 badges en scherpere voorbumper, terwijl de zijschorten en achterkant ook niet bepaald doordeweeks voorkomen.

De primeur voor deze S65 AMG is weggelegd voor het Autosalon van Tokyo begin december en de productie ervan start vlak na nieuwjaar. Mocht je nu dus al een voorschot gaat betalen bij je favoriete Das Haus dealer kan je nog in het eerste kwartaal genieten van de ultieme S-Klasse die er is. Over prijzen werd nog geen woord gerept, maar als we met €235.000 verwijzen naar de vorige S65 AMG basisprijs weet je ook direct dat deze bolide niet voor iedereen is weggelegd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...