Video: Gran Turismo 6

Gran Turismo 6
Nieuwe details en een nieuwe trailer werden onlangs op de officiële website van Gran Turismo vrijgegeven.

Eind augustus kondigde Polyphony Digital, de studio achter de Gran Turismo franchise, de release datum aan voor de zesde editie van de racesimulator. Over een kleine maand (6 december) ligt de game in de winkelrekken, hoogtijd om ons nog wat extra warm te maken. Op dinsdag werden dan ook een heleboel nieuwe details vrijgegeven, waaronder de officiële car list en een nieuwe video.

Zo’n 126 wagens vinden voor het eerst hun weg naar de virtuele racewereld, terwijl ook nieuwe tracks zoals Silverstone, Mt. Panorama, Brands Hatch en Willow Springs de revue passeren. De beeldkwaliteit was daarentegen in Gran Turismo 5 al prachtig en botste toen al tegen de grenzen aan van de Playstation 3 console, op dat vlak moeten jullie dus niet té veel verschil verwachten. Wel werd het totale ‘fysica-model’ aangepast met nog meer realistische gewichtsverplaatsingen en aerodynamica-effecten.

Sterker nog is de realistische nabootsing van de weerseffecten en tijdsverloop tijdens bijvoorbeeld een 24-uren van Le Mans. In Gran Turismo 6 zullen ’s nachts zelfs aan de hemel de sterren op exact dezelfde plaats staan als in de realiteit. Ook een hoop meer personalisatie van de wagens zal mogelijk zijn en DLC (Downloadable Content) zal meer dan ooit een prominente rol spelen. Tot slot is het op sommige circuits in real-life met behulp van een GPS tracker mogelijk om gegevens op te slaan zodat je eens thuisgekomen tegen jezelf kan racen op Gran Turismo 6, waarmee de kloof tussen virtueel en realiteit opnieuw een stuk gedicht wordt. Alle details en de wagenlijst vinden jullie hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...