Officieel: Nissan Qashqai 2014

Officieel: Nissan Qashqai 2014
Na 2 miljoen verkochte exemplaren is het nu aan de tweede generatie Qashqai om het succesverhaal verder te zetten!

Na de eindeloze stroom aan informatie, teasers, spyshots en impressies is de nieuwe Qashqai eindelijk officieel voorgesteld tijdens een strak georchestreerd evenement in Londen. De eerste generatie Nissan Qashqai was een bijzonder succesvol model zonder dat men daar had durven op hopen, andere merken konden vervolgens niet snel genoeg met hun compacte SUV komen. Anno 2013 stel je ondertussen bijna niets voor als wereldwijde autoconstructeur zonder zo’n crossover in het gamma.

De nieuwe Qashqai is slanker, langer, lager, breder, ruimer en langs de buitenzijde weer volledig up-to-date met strakke karakterlijnen op de flanken, LED verlichting en een aangescherpte voor/achterzijde. Dat zijn bijna alle ingrediënten van een reguliere facelift, maar toch is dit de nieuwe Qashqai. Eerder evolutie dan revolutie, al toont een specifiek merk dat zoiets zeker niet slecht hoeft te zijn.

De Qashqai trekt naast SUV rijders die het met iets compacter willen doen ook heel wat C-segmentkopers aan die iets anders willen dan die grijze hatchback. Niet toevallig een vrij jong doelpubliek, het nieuwe Nissan Connect multimedia- en navigatiesysteem vind je natuurlijk dus terug in de nieuwe Qashqai. Facebook, Twitter, audio streamen, de Nissan doet het allemaal.

De Qashqai+2 met logischerwijs twee extra zitplaatsen zullen we niet meer terugzien, daarvoor komt Nissan binnenkort met een X-Trail zevenzitter! Motorisch blijft alles bij de benzineviercilinder en 2 dieselkrachtbronnen, de 1.5 dCi en 1.6 dCi. Later op de dag verwachten we een mooi en uitgebreid persbericht met alle vernieuwde en innovatieve systemen plus een uitgebreide fotogallerij, tot dan moeten we het doen met deze informatie!

Deel dit bericht:

5 reacties op "Officieel: Nissan Qashqai 2014"

 1. Wolf 07-11-2013 om 16:44

  Kan niet wachten tot ik de nwe ‘Kraskraai’zie…….sorry ben geen fan van dit soort wannabe ‘ik ben een stoere SUV’ auto’s. Tuurlijk rijdt bijna niemand off road met dergelijke auto’s maar bij het eerste natte grasveldje loop je vast tijdens het trekken van een caravan/aanhanger met alleen FWD…….en dat ziet er heel zielig uit.

  • BNNY 07-11-2013 om 18:26

   Gezien de hoge verkoopscijfers zijn er wel veel liefhebbers van deze wagen, gelukkig liggen hun offroad allures aan de lage kant 😉

   • Wolf 07-11-2013 om 19:16

    Hahaha….

    • bogusbogus45 24-11-2013 om 14:58

     En jij bent dan een boer die elke dag met een Offroad op zijn akkers ploegt. Dooh. Wat een pretentie van een ventje die aan een pissing contest wil doen. Degenen die (SUV) x5, cayenne, etc.hebben kopen zulke wagens ook niet voor alle terreincapaciteiten. Dan kijken ze eerder naar toyota, landrover et al. Wie koopt er een offroad om een caravan/aanhanger te trekken??? Daarvoor zijn er veel goedkopere wagens, kijk naar al die Nederlanders met hun sleurhutten. Ikzelf heb een bmw f10 en kijk voor mijn partner uit naar de nieuwe qashqai, praktisch, modern en zuinig. Wat een belachelijk ventje ben jij.

     • Wolf 24-11-2013 om 16:08

      Op uw pielekke getrapt…….en nee , ik ben geen agrariër. Veel plezier met je nep SUV.
       

Reageer

Reactie aan het plaatsen...