Officieel: Jaguar F-Type Coupe in Los Angeles

Jaguar_F-Type_Coupe_2013_Los_Angeles
Lang kon het niet meer duren vooraleer Jaguar het doek van de F-Type Coupé deed. In Los Angeles is het zover, maar nu krijgen we al een eerste beeld te zien.

Na het grote succes van de Jaguar F-Type Cabrio stond het allang in de sterren geschreven dat er ooit wel eens een coupé aan zou komen. Onderhuids zijn beide modellen uiteraard zeer gelijkaardig, enkel de daklijn verschilt tussen de twee. Bij Jaguar zelf klinkt het dat de F-Type Coupé niet alleen visueel, maar ook dynamisch de lat hoger legt dan de F-Type Cabrio.

Het motorengamma zal bij de lancering waarschijnlijk identiek zijn aan dat van de F-Type Cabrio. De instapper is een 3.0 liter grote V6-motor met 340 pk. Kies je voor de S-versie van die motor dan krijg je niet alleen 380 paarden, maar ook een mechanisch differentieel. Liefhebbers van overdreven veel kracht kiezen uiteraard voor de V8 S motor, die maar liefst 495 pk richting achterwielen katapulteert. Vuurwerk gegarandeerd!

De afbeelding die we van Jaguar krijgen onthult nog niet bijster veel informatie, afgezien van het feit dat de wagen uitgerust kan worden met een panoramisch dak. Ongetwijfeld lekken er de komende dagen nog enkele beelden, Jaguar zelf lost pas op 20 november officieel meer informatie.

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Jaguar F-Type

Jaguar_F-Type_Coupe_2013_Los_Angeles

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...