Impressie: Lexus RC Convertible

Impressie: Lexus RC Convertible
De nieuwe Lexus RC moet nog voorgesteld worden op het Autosalon van Tokyo, maar toch is er al een impressie van een dakloze variant!

Onze digitale toveraar Theophiluschin zit deze dagen niet stil. Na de impressies van de nieuwe BMW 2-Reeks Cabrio, Toyota GT86 Sedan, Maserati Ghibli Fastback en de BMW i8 Spyder ging hij nu aan de slag met de nieuwe Lexus RC Coupe.

Op zich helemaal niet ondenkbaar dat we over enkele jaren effectief een RC Cabriolet bij de lokale dealer zien staan, vroeger was er namelijk ook een IS250C in het gamma. Die IS reeks is nu al vervangen door de nieuwe IS300h, de zonnekloppers onder ons moeten dus hopen op een IS300C. Die zou evenveel vermogen krijgen als zijn gesloten variant, wat neerkomt op een 230 tal pk’s. Als we echter even verder dromen komen we uiteraard uit bij een bijzonder krachtige IS-FC met een brullende V8 onder de motorkap, de Audi RS5 Cabriolet en BMW M4 Cabrio zien het allemaal liever niet gebeuren.

Om van een Coupe een Cabrio te krijgen moet er niet zoveel gebeuren, het dak moet enkel gewijzigd worden naar een inklapbaar geheel. Aan de voorzijde ziet het er allemaal perfect uit, aan de achterzijde hebben we toch wat meer vraagtekens. Hoe dan ook, voor 2015 hoeven we niets te verwachten van de Japanners en dat geeft ze nog wel wat tijd om alles piekfijn in orde te krijgen.

Impressie: Lexus RC Convertible

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...